Vårt mål är att Pelarne skola ska vara en naturlig mötesplats för Pelarneborna, likväl som för hela kommunens befolkning och gäster från när och fjärran. Här skall det återigen sjuda av liv och rörelse.

Vi välkomnar lägerverksamhet för skolor, konfirmandgrupper och idrottsföreningar. Det går bra att fira bröllop, dop och andra högtidsdagar.

Vi välkomnar grupper och enskilda som vill hyra idrottshallen, eller vårt fina tillagningskök. Kanske någon vill hyra en mindre lokal för sitt företag. Genom gåva från Folkungabygdens Pastorat har vi även erhållit ett antal fina våningssängar. Vi har nu möjlighet att  ta emot 24 övernattande gäster i fyra sovrum. Se vandrarhem.


Efter ett par omtumlande år med diskussioner och möten med kommunen, samt stormöte i skolan, blev det under våren 2018 klart att kommunen skulle överlåta byggnaden till nybildade Träffpunkt Körsbärskullens ekonomiska förening för en krona. Då vi ej lyckats få någon ekonomisk hjälp av kommunen för att iordningställa lokalerna och byta värmesystem så har medlemmar ställt upp med kapital och arbete.

Läs mer om vad vi gör i Körsbärsbladet nr 1. (pdf), Körsbärsbladet nr 2(pdf), kb3,  Körsbärsbladet nr4

körsbärsbladet nr 5

körsbärsbladet nr 6

Bli medlem

Vi är idag drygt 150 medlemmar i föreningen och vill gärna bli fler. Ett medlemskap kostar 1000:- som engångssumma samt medlemsavgift 250:-/år.

Medlemskap innebär förutom rabatterad hyra av lokalerna, deltagande i alla de trevliga arrangemang och träffar som arrangeras. Du som medlem är varmt välkommen på våra arbetsträffar. Vill du bara fika med oss, hjälpa oss koka kaffe, eller jobba med någon grupp är Du lika välkommen. Gemensamt för oss alla är viljan att skolan skall vara en trevlig mötesplats för bygdens folk.
Vill Du stödja föreningen med en gåva, ett lån eller bli medlem, kontakta Lotta Törnered 070-3019640 eller Karina Svensson 070-764 6724.

Du hittar föreningens stadgar här (pdf).